Частно Училище

Частно Училище

Последни новини

phoca thumb l diplqna 2015 2

За информация

тел.: 042 / 298 503

тел.: 042 / 298 504

GSM: 0877 / 09 80 80

GSM: 0878 / 888 332

 
Ум, Белият делфин, раздаде нови медали във втория кръг на турнира Печат Е-мейл

Delfin 8 WEBБлизо 60 деца от 1 до 4 клас се събраха в слънчевата събота на 18 април в Частно СОУ „Делфините“ на Старозагорските минерални бани, за да се включат във втория кръг на любимия математически турнир „Ум, Белия делфин“. Малките математици трябваше да се справят с тест, съдържащ 15 задачи. И го направиха по най-добрия начин, защото математиката е един от любимите им предмети.
Вторият кръг на турнира беше посветен на предстоящия Световен ден на Земята – 22 април. Затова, след като решиха задачите, децата се включиха във викторина, наречена „101 причини да се гордеем, че сме българи“.
Докато безпристрастното жури на ЧСОУ „Делфините“ проверяваше резултатите и подготвяше класирането, децата се впуснаха в игри на слънчевата спортна площадка. По желание много ученици се включиха в конкурса за рисунка на асфалт. Най-добрите рисунки също бяха отличени, а авторите им наградени с плюшена играчка-делфинче и лакомства.
Празничният ден завърши с награждаване на победителите лично от директора на ЧСОУ „Делфините“, г-жа Нася Данаилова. Някои участници спечелиха своя първи медал или грамота от голямо Delfin 2 WEBсъстезание, други добавиха нови отличия към спечелените до този момент.
Многобройните родители благодариха сърдечно за отличната организация и провеждането на турнира „Ум, Белия делфин“ – трудна и отговорна задача, която обаче си струва само заради усмивките на будните български деца, включили се в математическия празник.
На 23 май (събота) родители на бъдещи първокласници от целия Старозагорски регион ще участват в родителска среща с ръководството на ЧСОУ „Делфините“, за да се запознаят с предимствата на училището като обучение, база и възможности за развитие на децата.
А последният ден на месец май отново ще събере участниците в „Ум, Белия делфин“ – този път за провеждане на 3-тия, заключителен кръг на турнира. В него имат право да участват класиралите се на първите 5 призови места в I-ви и II-ри кръг на турнира. Учениците, класирани на първите 3 призови места във финалния кръг, ще получат купата „Математически звезди 2015” и специални награди. Не пропускайте да дойдете и вие. Ще бъде весело.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack