Частно Училище

Частно Училище

Последни новини

phoca thumb l diplqna 2015 2

За информация

тел.: 042 / 298 503

тел.: 042 / 298 504

GSM: 0877 / 09 80 80

GSM: 0878 / 888 332

 
Медали за малките математици от турнира „Ум Белият делфин"`2015 - I кръг Печат Е-мейл

altЗлатен дъжд от медали обсипа децата в ЧСОУ „Делфините“ при обявяването на резултатите от традиционния математически турнир „Ум, Белият делфин“, чийто първи етап се проведе на 28 феврури в сградата на училището на Старозагорски минерални бани. Турнирът беше посветен както на националния празник на България - 3 март, така и на дългоочакваното завръщане на любимата Баба Марта.
Над 80 ученици от 1 до 4 клас от ЧСОУ „Делфините“ и много училища от Стара Загора и страната премериха сили в решаването математически задачи. Оказа се, че добре са си научили уроците. И нищо чудно – за да се запишеш за участие в математически турнир, значи изпитваш истинско влечение към Царицата на науките. Децата с готовност се включиха и в организираната патриотично-историческа викторина „101 причини да се гордеем, че сме българи“, посветена на 3 март. За тях и техните родители възпитаниците на ЧСОУ „Делфините“ представиха поетичен рецитал с презентация, посветен на героите, отдали живота си за Освобождението на България. Празникът продължи с демонстрация на най-забавния начин да научиш уроците си, докато играеш. ЧСОУ „Делфините“ е едно от училищата-пионери в България, въвело иновативната програма за обучение „Джъмпидо“. Програмата съчетава игра, логическо мислене, трупане на знания по математика и останалите учебни предмети, като същевременно кара децата да извършват активни физически упражнения. В забавлението „Джъмпидо“ пожелаха да се включат и родители, които, използвайки движенията на тялото, ръцете и краката играха футбол, „браха“ плодове и решаваха доста по-сложни задачи за учениците от горните класове, проектирани върху огромен екран, снабден с 3D-сензорна система.alt Младата певица Гери от група „Звездопад“ поздрави всички гости на празника с емблематичните песни „Моя страна, моя България“ и "Една българска роза".

Ето и участниците в математическия турнир, които се представиха най-добре и получиха съответно златни, сребърни и бронзови медали, както и грамоти, връчени лично от директора на ЧСОУ „Делфините“ Нася Данаилова:

1 клас
Никола Даниелов Стефанов- I място
Александър Деянов Жечев- II място
Оля Тодорова Павлова- III място
2 клас
Димитър Бойков Бойчев- I място
Христо Анастасов Георгиев- II място
Константин Антонов Иванов- III място
3 клас
Стелиан Свиленов Чукуров- I мястоalt
Николай Николаев Михайлов- II място
Атанас Димитров Вълчев- III място
4 клас
Кристан Антонов Тончев- I място
Даниел Минков Минчев- II място
Димитър Димитров Димитров- III място

Вторият кръг на Математически турнир „Ум Белият делфин“ ще се състои на 18 април /събота/, а третия заключителен кръг – на 31 май /неделя/. На тези дати ще се състоят и втори и трети кръг на Викторината „101 причини да се гордеем, че сме българи“. На 18 април тя ще бъде посветена на Международния ден на Земята, а на 31 май на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack